Používáme soubory cookies k pravidelnému zlepšování výkonu a použitelnosti webu. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním všech cookies. Více informací

Fuckupy v IT poslouchá 3 000 posluchačů týdně

Většina náborářů se oboru IT raději vyhýbá jako čert kříži. Kvalitních odborníků je jako šafránu. Poptávka mnohonásobně převyšuje nabídku. Obsazení pozic ve světě jedniček a nul není žádná procházka růžovým sadem. A pak tu jsou lidé jako Matěj Kotrba, IT headhunter. Matěj slaví úspěchy tam, kam se jiní bojí vstoupit. A kromě toho je autorem a producentem podcastu Fuckupy v IT, který vzniká u nás v EP Events & Production.

16

.

3

.

2022

,

2 minuty čtení

Matěj za námi přišel s nevšedním nápadem na podcast. Podcast, který u nás neměl obdoby a který nás zaujal na první dobrou. Matějovi se zase líbila kvalita, rychlost a výsledky naší práce. Zahájení spolupráce bylo zkrátka a dobře dalším logickým krokem. Za chvíli spatřila světlo světa první epizoda podcastu Fuckupy v IT, která se po téměř dvouleté spolupráci pomalu blíží k jubilejnímu 100. dílu. 

Na začátku spolupráce jsme si s Matějem stanovili několik cílů:

  • Poslechovost 4 000+ týdně,
  • posílení značky,
  • otevření cesty ke spolupráci s hosty,
  • bližší kontakt s IT komunitou,
  • vzdělávání v oboru.

A jak se nám zatím daří? Některá očekávání jsme přehodnotili, jinde jsme násobně překonali prvotní představy. 

3 000 posluchačů za rok

Reálná měřitelná očekávání se podařilo naplnit rychle. V horizontu 2–5 měsíců si pouštělo fuck upy pravidelně už bezmála 2 000 posluchačů týdně. Po roce vydávání oscilovala poslechovost mezi 2 500–3 000 posluchači za týden. Nyní jsme ve fázi, kdy podcast stabilně poslouchá 2 800–3 200 lidí týdně. Jako důležité hodnotíme, že poslechovost dlouhodobě v průběhu měsíců neklesá. „V porovnání s jinými technicky orientovanými podcasty jde o nadstandardně vysoké číslo,” dodává Petr Schwank, zakladatel EP Events & Production.

Headhunting v IT má svou ikonu

I další sledované cíle, tentokrát neměřitelné, se podle slov Matěje daří plnit. Od chvíle, kdy jsme se do natáčení podcastů pustili, se Matěj dostal do pozice jednoho z nejznámějších headhunterů v oboru. Promlouvá přímo k IT odborníkům, kteří ho vnímají jako důvěryhodnou osobu, na kterou se mohou obrátit. Podařilo se mu v oboru vybudovat se svým brandem dobré jméno, obrovský vliv a pozitivní ohlas okolí. „Podcast mi přinesl také nárůst poptávek po mých službách a vyšší jednotky přímo získaných kandidátů do obsazovaných pozic,“ upřesňuje Matěj Kotrba na konkrétních případech.

Neméně důležitým přínosem zůstává, podle Matějových slov, příležitost vzdělávání v oboru IT a zlepšení vyjadřovacích schopností, které díky pravidelnému nahrávání a vedení rozhovorů piluje v našem pražském studiu. 

Během 2 let se z Matěje Kotrby stala tvář a hlas IT headhunterů v České republice. Jeho podcasty Fuckupy v IT baví a vzdělávají tisíce posluchačů týdně. Za poslední 4 roky se mu podařilo více než zdvojnásobit svou úspěšnost hledání kandidátů v tomto oboru a stal se synonymem pro spolehlivost a kvalitu služeb. Sledovat jeho cestu baví i nás a jsme poctěni, že můžeme být její součástí. Nyní se blížíme k dalšímu milníku. Se 100. epizodou Matěj plánuje i další rozvoj ve světě podcastů. Kam se vydá? Sledujte ho a brzy to zjistíte.

Doporučené příspěvky